Od subote tečaj filmske umjetnosti

Traje tri mjeseca, otvoren je svima, a provodi ga Kinoklub Karlovac uz podršku Zajednice tehničke kulture Karlovac i Zaklade Kultura nova

Autor: Marin Bakić

Kinoklub Karlovac organizira, uz podršku Zajednice tehničke kulture Karlovac i Zaklade Kultura nova, tromjesečni besplatan tečaj filmske umjetnosti za filmske početnike, koji počinje u subotu u 10 sati u Hrvatskom domu u Karlovcu, gdje ova organizacija civilnog društva djeluje.

“Polaznici će u periodu od tri mjeseca učiti kako nastaje film, odnosno bit će upoznati sa svim procesima stvaranja kratkometražnog igranog filma. Tečaj filmske umjetnosti zamišljen je kao kombinacija teorijskog i praktičnog dijela s naglaskom na učenje kroz praksu. Na kraju radioničkog programa polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju te će se njihov rad distribuirati na filmske festivale”, navodi tajnica Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković.

Nakon uvodnog predavanja o osnovama filmskog jezika, slijedi razrada ideja te pisanje sinopsisa, scenarija i knjige snimanja. U praktičnom dijelu polaznici će naučiti osnove rada s kamerom, kako snimiti zvuk te postaviti rasvjetu. Završni dio je montaža snimljenog materijala te kratka edukacija o postprodukciji. Film nastao u sklopu tečaja bit će prikazan na premijeri godišnjeg filmskog stvaralaštva u organizaciji Kinokluba. Tijekom trajanja tečaja bit će organizirane i filmske gledaonice kratkometražnih filma uz analizu koje će prolaznicima pružiti dodatno znanje.

Ksenija Sanković, tajnica Kinokluba Karlovac

Prijave se zaprimaju.