U petak TEDxKarlovac Library konferencija

Počinje u 19 sati, a govorit će Sandra Paović, Dunja Mazzocco Drvar, Boris Benko, Dušan Bućan i Morana Rožman

Autor: Marin Bakić

U petak s početkom u 19 sati u Atriju znanja Veleučilišta u Karlovcu i u organizaciji Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

Izlagat će stolnotenisačica i paraolimpijka Sandra Paović o svojim usponima i padovima u životu, Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i prometnoj nesreći u Parizu naredne godine. Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar će dat pregled objektivnog i subjektivnog istraživanja javnog mnijenja, a kazat će nešto i o klimatskim promjenama. Karlovački nagrađivani grafički dizajner s dvodesetljetnim iskustvom Boris Benko će govoriti o slobodnim zanimanjima i kako ona utječu na način života pojedinca. Kazališni, televizijski i filmski glumac, voditelj i prvak Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dušan Bućan će govoriti o glumi i što ona znači u njegovom životu. Voditeljica Paviljona Katzler 1897 iz Karlovca Morana Rožman, autorica rječnika karlovačkog govora, će odgovoriti na pitanje kako se doista voli Karlovac.

TED je neprofitna organizacija posvećena „idejama vrijednim širenja“, a započela je radom kao konferencija u Kaliforniji prije 30 godina i od tada je kroz svoje inicijative sve veća podrška idejama koje mijenjaju svijet. Na TED-u vodeći svjetski mislioci i stručnjaci su zamoljeni da održe govor svog života u 18 minuta. TEDx je program lokalnih, samoorganiziranih događaja kojima je cilj zbližiti ljude da dijele iskustva u TED stilu. Dobivši godišnju licencu za održavanje TEDxKarlovacLibrary konferencije, Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ postala je dio velike TED zajednice.

Miroslav Katić, Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”

Sponzori su Slatkovodni akvarij Karlovac “Aquatika”, Donat MG, Grad Karlovac, Iločki podrumi, Jamnica, Heineken Hrvatska, Karlovačka županija, Lepi dečki, Maing Karlovac, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, McDonald’s Karlovac, Muzej domovinskog rata Karlovac -Turanj i PPK karlovačka mesna industrija Karlovac, a medijski pokrovitelji su Aktiviraj Karlovac, KAportal, Trend TV i Karlovački.