U petak književna večer s Marijom Skočibušić

"Zbirka 'Kraćenje razlomaka' objavljena je ove godine, sadrži 43 pjesme raspoređene u tri ciklusa. Teme o kojima piše su tjelesnost, sram, odrastanje, a njezini radovi pokazuju iznimnu zrelost i samokritičnost zbog čega je nazivaju jednim od „najzanimljivijih novih imena na hrvatskoj pjesničkoj sceni", otkrivaju organizatori i pozivaju da se prijavi dolazak na promociju na adresu elektronske pošte mladi@gkka.hr s obzirom na pandemiju

Autor: Marin Bakić

U petak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu predstavit će se prva zbirka pjesama Marije Skočibušić, osamnaestogodišnje Karlovčanke, najmlađe dobitnice nagrade “Na vrh jezika”, koju je dobila 2019. godine upravo za tu zbirku.

Njezina je poezija uvrštena u zbornike “Poezitiva” i “Rukopisi 42”, objavljena u časopisima “Poezija”, “Libartes” i “Enklava”, na internetskim portalima “Strane”, “Astronaut” i “Kritična masa” te na blogu “Pjesnikinja petkom”. Sudjeluje na književnim tribinama te je jedna od članica prosudbene komisije na Natječaju za kratku priču za mlade “Tipka” koji je prošle godine pokrenula Knjižnica za mlade. Pisati je počela još u osnovnoj, no tek pisanju se temeljitije i detaljnije posvetila u srednjoj školi.

Sanja Graša, Knjižnica za mlade

“Zbirka ‘Kraćenje razlomaka’ objavljena je ove godine, sadrži 43 pjesme raspoređene u tri ciklusa. Teme o kojima piše su tjelesnost, sram, odrastanje, a njezini radovi pokazuju iznimnu zrelost i samokritičnost zbog čega je nazivaju jednim od „najzanimljivijih novih imena na hrvatskoj pjesničkoj sceni”, otkrivaju organizatori i pozivaju da se prijavi dolazak na promociju na adresu elektronske pošte mladi@gkka.hr s obzirom na pandemiju.