Karlovčanki Sanji Graši prva nagrada u Samoboru za kratku priču “Šljokice”

Na anonimni natječaj mogli su se javiti svi državljani Hrvatske, a pristiglo je 240 rukopisa koje je ocjenjivao žiri kojeg su činili Julijana Adamović, Nebojša Lujanović i Draženka Robotić

Autor: Marin Bakić

Karlovčanka Sanja Graša dobitnica je prve nagrade na devetom natječaju za kratku priču Gradske knjižnice Samobor, na koji je prijavila priču “Šljokice”, a proglašenje pobjednika je bilo u srijedu.

Martina Divić je dobila drugu nagradu za priču “Oni se boje, a ja”, a treću je dobila Mimi Juračak za priču “Čišćenje”. 

Posebnu nagradu “Kvaka 23”, koja se dodjeljuje autorima priča pristiglih s adresa udaljenih 23 kilometara od samoborske knjižnice, dobila je Maja Halapir za priču “Pet minuta”.

Autori su nagrađeni novčano i objavljivanjem priča u zbirci “Pišem ti priču” koju izdaje Gradska knjižnica Samobor.

“Prema nagrađenim tekstovima samoborski likovni umjetnici crtali su priče dan ranije, a nastali crteži bit će izloženi  u izlozima knjižnice do kraja rujna. Nagrađene priče čitala je Renata Sabljak, a za glazbeni dio pobrinuo se domaći skladatelj i kratkopričaš Ozren K. Glaser”, navode iz samoborske knjižnice.

Na anonimni natječaj mogli su se javiti svi državljani Hrvatske, a pristiglo je 240 rukopisa koje je ocjenjivao žiri kojeg su činili Julijana Adamović, Nebojša Lujanović i Draženka Robotić.

Nakon svečanosti dodjele nagrada nastupio je svojom monodramom glumac Vili Matula.