Karlovačkoj knjižnici tri i pol milijuna kuna

S ciljem osiguranja dostupnosti čitalačkih programa i materijala svim osobama i izvan mjesta boravka/stanovanja, potičući ravnomjeran regionalni razvoj i socijalnu uključivost, u razdoblju od dvije godine realizirat će se brojne projektne aktivnosti, koje uključuju više segmenata. Uz pripremu i realizaciju čitateljskih radionica za osobe s invaliditetom, organizaciju čitateljskih klubova, književne susrete, debatne klubove i brojne druge aktivnosti, projektom je planirana i nabava novog vozila za pokretnu knjižnicu (bibliobus), koji će pružati uslugu na području cijele Karlovačke županije, s naglaskom na obilazak ruralnih područja koja čine značajni dio županije

Autor: Miroslav Katić

U četvrtak je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek uručila ugovore vrijedne 35 milijuna kuna za razvoj čitalačke pismenosti, dostupnost materijala i aktivnosti kojima se potiče čitanje i razvijaju čitalačke kompetencije te podiže razina svijesti o važnosti kulture čitanja.

Ukupna financijska alokacija Poziva „Čitanjem do uključivog društva“, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., je 41 milijun kuna, od kojih se skupini aktivnosti A za financiranje 12 projekata dodijelilo 35 milijuna kuna.

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac jedna je od potpisnica vrijednog ugovora za projekt “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”, ukupne financijske vrijednosti u iznosu od 3.528.118,32 kuna. Partneri u projektu su Grad Karlovac i CARPE DIEM, udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

S ciljem osiguranja dostupnosti čitalačkih programa i materijala svim osobama i izvan mjesta boravka/stanovanja, potičući ravnomjeran regionalni razvoj i socijalnu uključivost, u razdoblju od dvije godine realizirat će se brojne projektne aktivnosti, koje uključuju više segmenata. Uz pripremu i realizaciju čitateljskih radionica za osobe s invaliditetom, organizaciju čitateljskih klubova, književne susrete, debatne klubove i brojne druge aktivnosti, projektom je planirana i nabava novog vozila za pokretnu knjižnicu (bibliobus), koji će pružati uslugu na području cijele Karlovačke županije, s naglaskom na obilazak ruralnih područja koja čine značajni dio županije.