Održan 13. Kunstbunker Music & Art Festival

Dugoročni cilj festivala je da u suradnji s Kunstuniverzitetom Graz i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba u Dugoj Resi i Karlovcu uspostavi umjetnički rezidencijalni projekt obrazovnog tipa.

Autor: Marin Bakić

U dugoreškom Parku vila se u petak i subotu održao 13. Kunstbunker Music & Art Festival kojeg organizira Udruga Kunstbunker Duga Resa. Festival je međunarodni umjetnički i društveno angažiran projekt kojeg Udruga Kunstbunker Duga Resa provodi u okviru projekta “OPEN ART 2021.”

Festivalski program je započeo u petak koncertom glazbenog sastava „Tringuali Zona“ a nakon toga su uslijedili koncerti “Duo 4675“ i koncert “Sunrise Session Collective“. Istoga dana postavljena skupna izložba slika Mateje Boljar, Leonarda Lesića, Irene Polović i Nikole Vukmanića koja se mogla razgledati za trajanja festivala. 

U subotu 3. srpnja književnica Darija Žilić i književnik Marijan Grakalić publici su predstavili svoje stvaralaštvo, a nakon toga je publika uživala u jazz koncertima „Sonic Diptych“ te nakon toga koncertu glazbenog sastava „White Hats“. 

Kunstbunker Music & Art Festival društveno je angažiran umjetnički projekt i socijalna skulptura koju voditelj projekta i umjetnik Vukmanić realizira u suradnji s Udrugom Kunstbunker Duga Resa, a s namjerom da u lokalnoj zajednici na inovativan i kvalitetan način oplemeni kulturni život. Za posjetitelje su svi događaji bili besplatni. 

Festival financijski pomažu Grad Duga Resa, Županija karlovačka, Austrijski kulturni forum Zagreb i Karlovačko, medijski pokrovitelji su Radio Mrežnica, KAportal i portal Aktiviraj Karlovac. 

U proteklih 12 godina festivala Udruga Kunstbunker Duga Resa realizirala je više od 80 izrazito kvalitetnih kulturnih programa u suradnji s više od 250 umjetnika iz zemlje i inozemstva. Festival je izrazito ponosan na dugogodišnju suradnju s bivšim i sadašnjim studentima Kunstuniverziteta Graz. 

Dugoročni cilj festivala je da u suradnji s Kunstuniverzitetom Graz i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba, u Dugoj Resi i Karlovcu uspostavi umjetnički rezidencijalni projekt obrazovnog tipa.