U tijeku prijave za “Virtualni slikovnicu”

"Kroz osamnaest radionica prolazit će zanimljiv edukativno kreativni sadržaj s fokusom na suživot s prirodom, izrađivati i ilustrirati svoje priče, virtualno se družiti s književnim djelima, a na kraju proizvesti i zajednički rad", kaže voditeljica za odnose s javnošću i promocije KA-MATRIX-a Matea Boban

Autor: Marin Bakić

Do 28. lipnja se na adresu elektronske pošte info@ka-matrix.hr ili na broj telefona 095/444-6-880 zaprimaju prijave za seriju od 18 radionica namijenjenih djeci školskog uzrasta “Virtualna slikovnica” koje će, u sklopu projekta “Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost” Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX iz Karlovca i Umjetničke organizacije “FORMAT C” iz Zagreba, vrijednog 473.340 kuna, a s 71.001 kunom financiranog iz Državnog proračuna Republike Hrvatske te s 402.339 kuna iz Europskog socijalnog fonda, kroz devet mjeseci, s početkom u srpnju, voditi književnica i spisateljica za djecu i mlade Ivana Francisković Olrom, ilustratorica slikovnica Sanja Kolenko te ilustrator i umjetnik Mario Šimić.

“Kroz osamnaest radionica prolazit će zanimljiv edukativno kreativni sadržaj s fokusom na suživot s prirodom, izrađivati i ilustrirati svoje priče, virtualno se družiti s književnim djelima, a na kraju proizvesti i zajednički rad”, kaže voditeljica za odnose s javnošću i promocije KA-MATRIX-a Matea Boban.

Projektom se uključuju djeca i mladi do 25 godina kroz provedbu umjetničkih sadržaja koji će se održavati u online obliku. Kroz godinu dana sudionici će imati priliku sudjelovati u tri tematska ciklusa -“Virtualna slikovnica”, “Dnevnik poezije” i “Eksperimentalna digitalna animacija”.

Matea Boban

Broj polaznika na radionice koje će se provoditi od srpnja je ograničen na dvadeset.

“Za svakog sudionika osiguran je i atraktivan edukativno promotivni paket koji će im pomoći prilikom sudjelovanja”, dodaje M. Boban.

Prijave za sljedeće aktivnosti “Dnevnik poezije” i “Eksperimentalna digitalna animacija” zaprimat će se u srpnju i prosincu.

Matea Boban