Do 10. svibnja poslati “Stop video”

Kinoklub Karlovac do ponedjeljka 10. svibnja zaprima na adresu elektronske pošte kinoklubkarlovac.info@gmail.com filmove nastale u kućnoj radinosti tehnikom takozvane stop animacije, a u okviru festivalskog programa "Stop Motion Scena".

Autor: Marin Bakić

Kinoklub Karlovac do ponedjeljka 10. svibnja zaprima na adresu elektronske pošte kinoklubkarlovac.info@gmail.com filmove nastale u kućnoj radinosti tehnikom takozvane stop animacije, a u okviru festivalskog programa “Stop Motion Scena”.

Isprobajte aplikacije i druge dostupne alate kod kuće, producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite nam ih na kinoklubkarlovac.info@gmail.com s naslovom e-maila “Stop Motion Scena – prijava”. Video uratke je potrebno poslati u mp4 formatu. Ako se radi o većoj datoteci, molimo Vas da koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke. Uz datoteku, molimo Vas da napišete ime i prezime autora, godinu rođenja i adresu. Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će najbolje filmove među pristiglim prijavama – autori tri najbolja rada će primiti nagrade i poklon pakete, a svi priznanja za sudjelovanje u festivalskom programu. Prijavitelji i autori filmova nisu tematski ni vremenski ograničeni, a filmove možete prijavljivati individualno ili kao zajedničke radove.

Ksenija Sanković, tajnica Kinokluba Karlovac

“Mobitel ili uređaj kojega ćete koristiti za snimanje fiksirajte na površinu pik trakom ili koristite stalak za mobitel, ako ga posjedujete”, nastavljaju kinoklubaši.

Izradili smo stalak od komada recikliranog drveta u kojem smo izbrusili utor nešto veći od širine mobitela. Budite kreativni i za set koristite stvari koje već imate kod kuće. Uz sam video, možete nam poslati i fotografiju svog malog filmskog seta! Prije slanja videozapisa, skinite ga u mp4 formatu na svoj uređaj. Ako imate problema s korištenjem aplikacije koju smo i mi koristili, kontaktirajte nas i dat ćemo sve od sebe da vam pomognemo u izvedbi. Za animiranje koristite Lego kocke, igračke sa zglobovima ili mobilnim elementima, sami napravite figure ili elemente od papira, plastelina i drugih materijala ili animirajte u pijesku ili kolažu. Budite maštoviti i kreativni!

Ksenija Sanković

Projekt se realizira uz podršku Grada Karlovca i Saveza udruga KAoperativa.