Društvo Potrošačica pokreće newsletter

U sklopu aktivnosti informiranja i educiranja potrošača, Društvo Potrošačica planira tijekom ove godine distribuciju serije od pet newslettera s ciljem povećanja znanja i svijest potrošača o pravima potrošača

Autor: Aktiviraj Karlovac

U sklopu aktivnosti informiranja i educiranja potrošača, Društvo Potrošačica planira tijekom ove godine distribuciju serije od pet newslettera s ciljem povećanja znanja i svijest potrošača o pravima potrošača.

Društvo Potrošačica poziva sve potrošačice i potrošače da se putem mrežne stranice potrosacica.hr pretplate na newsletter. Putem newslettera će na jednostavan i sažet način bili upoznati sa svim aktivnostima Društva Potrošačica. Ujedno će se educirati o svojim potrošačkim pravima, jer samo educirani potrošač je zaštićeni potrošač.

U prvom newsletteru osvrnut će se na Svjetski dan prava potrošača koji su prigodno obilježili. Predavanje “Potrošači na digitalnom tržištu” dostupno je na youtube kanalu Društva Potrošačica.

Društvo Potrošačica već dvije godine aktivno bavi tematikom tampon tax. Stoga će u drugom newsletteru dati naglasak na spolnu ravnopravnost potrošača i EU regulativu.

Treći newsletter Društvo Potrošačica planira izdati u srpnju, jer su Osnivačku skupštinu imali 20. srpnja 2018. godine.

Planirani raspored objave newslettera je sljedeći:

  • travanj 2021.
  • svibanj 2021
  • srpanj 2021
  • rujan 2021
  • studeni 2021

Projekt „Pokretanja newslettera Društva Potrošačica“ financijski podržava Primorsko-goranska županija kroz Javni poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini.