“UPSHIFT” radionice ipak online

"Svakom timu bit će dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava dok će pet odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost", objašnjavaju organizatori

Autor: Marin Bakić

Iako su trebale biti održane ovoga tjedna u Trakošćanu, “UPSHIFT” radionice Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije za mlade od 13 do 19 godina starosti iz Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije održat će se od 13. do 15. studenog online, a prijaviti se može do četvrtka u 23.59 sati.

“UPSHIFT” je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti.

Tea Glumac, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije

Odabrat će se deset timova koji će, uz pomoć mentora, osmisliti rješenja za neki od problema.

“Svakom timu bit će dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava dok će pet odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost”, objašnjavaju organizatori.

Radionica “UPSHIFT” provodi se kao prva u nizu aktivnosti programa “ZABUM”, a cilj je pružiti mladima mentorstvo, iskustvo i znanje te priliku svima koji imaju želju i volju da postanu pokretači koji će promijeniti stvari na bolje. Radionica “UPSHIFT” je jedinstvena prilika da na jedan poseban, krajnje zabavan način, mladi utječu na probleme u svom okruženju. Nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave, konačna lista odabranih timova bit će objavljena na stranici zabum.hr i društvenim mrežama 06. studenog. Pravila dozvoljavaju više prijava u zajednici, no bitno je naglasiti kako se svaki problem gleda zasebno te da je za svaki potrebno poslati posebnu prijavu.

Tea Glumac