Zaprimaju se prijave mladih za radionice u Trakošćanu

Da sudjeluju u "ZABUM" programu tinejdžere pozivaju UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije

Autor: Marin Bakić

Fond Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije pozivaju mlade od 13 do 19 godina starosti iz Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije na prvu “UPSHIFT” radionicu koja će se od 6. do 11. studenog održati u hotelu “Trakošćan”, a prijave se zaprimaju do 30. listopada u 11 sati.

UPSHIFT je trodnevna radionica koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost i praktična znanja te mentorsku podršku za rješavanje izazova s kojima se mladi susreću u svojoj lokalnoj zajednici, a prva je u nizu aktivnosti programa ‘ZABUM‘ koji ima za cilj mladima pružiti mentorstvo, iskustvo, znanje i priliku za promjene na bolje. Na radionici se stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. Kako bi sudjelovali u radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti”, objašnjavaju organizatori, koji polaznicima osiguravaju hranu, smještaj i prijevoz.

Riječ je o intenzivnim radionicama za deset odabranih timova koji uz pomoć stručnih mentora uče kako od prepoznavanja problema doći do inovativnog rješenja. Svakom timu bit će dodijeljen mentor – mlada osoba, uspješna u području kojim se bavi, koja će pomoći svom timu da od prepoznatog problema dođe do inovativnog rješenja, pritom prolazeći sve bitne korake koji su potrebni za realiziranje projekta. Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenljiva znanja i poznanstava dok će pet odabranih timova dobiti i financijsku podršku od 15.000 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.

Tea Glumac, Hrvatski ured za kreativnost i inovacije