Za vikend izvedbena instalacija “Dobra voda”

"To je treća epizoda u seriji izvedbenih susreta 'Što nastaje?' koja se bavi istraživanjem pokreta kao temelja našeg spoznavanja svijeta te uspostavljanja odnosa, međusobne povezanosti i povezanosti s okolišem čiji smo dio", kaže autorica Zrinka Šimičić Mihanović

Autor: Marin Bakić

U subotu i nedjelju od 12 do 14 sati na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu postavit će se dvosatna izvedbena instalacija “Dobra voda” u produkciji Multimedijalne kolibe i Akademije likovnih umjetnosti.

Riječ je o zvučnoj instalaciji Didiera Doueta, plesnoj izvedbi u koreografiji Zrinke Šimičić Mihanović, koja je autorica čitavog koncepta, i u izvedbi Viktorije Bubalo, Zvonimira Kvesića i Arijane Prpić te prostornoj instalaciji autorice Marine Bauer.

“Dobra voda” je treća epizoda u seriji izvedbenih susreta “Što nastaje?” koja se bavi istraživanjem pokreta kao temelja našeg spoznavanja svijeta te uspostavljanja odnosa, međusobne povezanosti i povezanosti s okolišem čiji smo dio. Serija nastaje i redefinira se kroz susret različitih medija, autorskih poetika, kao i kroz susret izvođača i gledatelja, otvarajući prostor između sudionika, prostor između događaja, prostor slušanja, oklijevanja i mogućnosti. Prva epizoda serije izvedbeni je susret “Što nastaje?”, a druga izvedbena instalacija “Izvedba koja se dira”.

Zrinka Šimičić Mihanović

Projekt podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

*autor naslovne fotografije Jasenko Rasol