Do 18. listopada natječaj za kratku priču

Objava rezultata na mrežnim stranicama i na društvenim mrežama bit će 28. listopada

Autor: Marin Bakić

Do 18. listopada je otvoren natječaj karlovačke Knjižnice za mlade za kratku priču autora do 30 godina starosti iz Hrvatske. Tema je slobodna, a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče.

Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“. U jednom dokumentu mora se nalaziti priča označena šifrom, a u drugom dokumentu rješenje šifre i osobni podaci autora – ime i prezime, broj telefona/mobitela, datum rođenja. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti. Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno devet tisuća znakova s razmacima).

Sanja Graša, Knjižnica za mlade

Priče će ocijeniti komisija koju čine spisateljica Bojana Meandžija, novinar i književnik Darko Lisac i pjesnikinja Marija Skočibušić. Objava rezultata na mrežnim stranicama i na društvenim mrežama bit će 28. listopada.

Prva nagrada iznosi sedam stotina, druga pet stotina, a treća četiri stotine kuna. Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade.

Sanja Graša