Lesićev rad postavljen na zgradu Hrvatskog doma

"Svrha banera je, osim uljepšati staru zgradu, najaviti uređenje okoliša u svrhu urbanog parka - dnevnog boravka na otvorenom u kojem će se tijekom toplih mjeseci održavati izložbe, rezidencije, radionice, performansi, akustični koncerti, buvljaci, joga, ples, tematska druženja i slični umjetnički i rekreativni programi kojima se zagovara revitalizacija zgrade i pokretanje društveno-kulturnog centra", kaže Denis Mikšić

Autor: Marin Bakić

Savez udruga KAoperativa postavila je u četvrtak sklopu projekta “Hrvatski dom u centru” na lijevi bok zgrade Hrvatskog doma u Karlovcu 28 sa 4 metara velik baner kojeg je izradio dugoreški umjetnik Leonard Lesić.

Taj njegov rad odabrala je stručna komisija koja je razmotrila sve radove poslane u sklopu javnog poziva umjetnicima raspisanog krajem prošle godine. Pristiglo je 19 radova autora i autorskih timova iz Rijeke, Šibenika, Zagreba, Duge Rese i Karlovca. Stručnu komisiju su činili predstavnici SU Kaoperativa, projekta te javnih ustanova u kulturi i struke.

Svrha banera je, osim uljepšati staru zgradu, najaviti uređenje okoliša u svrhu urbanog parka – dnevnog boravka na otvorenom u kojem će se tijekom toplih mjeseci održavati izložbe, rezidencije, radionice, performansi, akustični koncerti, buvljaci, joga, ples, tematska druženja i slični umjetnički i rekreativni programi kojima se zagovara revitalizacija zgrade i pokretanje društveno-kulturnog centra.

Denis Mikšić, predsjednik Saveza udruga KAoperativa

Projekt “Hrvatski dom u centru” provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,947.612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1,655.470,63 HRK. Projekt traje 24 mjeseca, do 29. listopada 2020. godine.