Do 17. ožujka otvorena izložba “Riječi između nas”

Autorica je rođena u Čakovcu. Nakon završene srednje škole za dizajnera unutrašnje arhitekture 2004. godine upisuje studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završava 2012. godine. Do sada je imala sedam samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u domovini i inozemstvu

Autor: Marin Bakić

“Ivana se predstavlja prostornom instalacijom – dvjema kućicama i golubovima pismonošama tematizira komunikaciju koju često zaboravljamo, i to, paradoksalno, u doba kada imamo najviše mogućnosti za komunikaciju. Iako smo povezani sa svima, rijetko s kime kvalitetno provodimo vrijeme. Dvije kućice predstavljaju dom u kojem se osjećamo toplo i povezano. Golub pismonoša predstavlja komunikaciju, i to jedan od najstarijih oblika komuniciranja. Ti golubovi ostvaruju komunikaciju sa svakim tko promatra izložbu. Njihova kretanja simboliziraju slojevitost današnje komunikacije. Ivana precizno crta i time oblikuje brojne detalje. Osim krajnje stilizacije i vrlo preciznog linearnog crteža uspjela je utjeloviti vrhunsku toplinu i povezanost između likova koji ljupkošću prizivaju komunikaciju i davna vremena kada smo cijenili vrijednosti koje smo danas zaboravili, mada trebaju biti temelj naših odnosa”, tumači izložbu akademske slikarice Ivane Mrčele “Riječi između nas”, otvorenu do 17. ožujka u Galeriji “Zilik” u Karlovcu, kustosica Sonja Švec-Španjol.

Autorica je rođena u Čakovcu. Nakon završene srednje škole za dizajnera unutrašnje arhitekture 2004. godine upisuje studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem diplomira. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završava 2012. godine. Do sada je imala sedam samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u domovini i inozemstvu.