U ožujku Akademija razvoja lokalnih zajednica

"Traže se motivirane osobe s područja Istarske, Primorsko goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije koje žele doprinijeti društvenim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici, pokrećući društvene programe i projekte", kaže Valentina Žgomba, vježbenica za europske projekte pri Zakladi za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva

Autor: Marin Bakić

Četrnaestog i 15. ožujka će se u Puli, u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, po drugi puta održati Akademija razvoja lokalnih zajednica.

  • Traže se motivirane osobe s područja Istarske, Primorsko goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije koje žele doprinijeti društvenim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici, pokrećući društvene programe i projekte – kaže Valentina Žgomba, vježbenica za europske projekte pri Zakladi.

Nakon pulskog susreta, akademija se nastavlja individualnim mentorstvom prilagođenog provedbi konkretnih projekata.

  • Pri razvoju lokalnih zajednica mislimo na uključivanje i umrežavanje različitih dionika, predstavnika formalnih i neformalnih grupa građana, udruga, institucija, ustanova, jedinica lokalne i regionalne samouprave, a po pitanju osmišljavanja i provedbe različitih društvenih sadržaja i društvenih programa koji će doprinijeti boljem životu u lokalnoj zajednici. Program Akademije je usmjeren na poboljšanje osobnih, poslovnih i društvenih vještina sudionika. Podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivat će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja – veli V. Žgomba.

„Tražimo one koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti, one koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama“, dodaje.

Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta na edukaciju, te troškovi boravka (večera i noćenje). Moguće je sudjelovanje jedne osobe iz pojedine općine ili grada, a ukupno tri osobe iz svake županije.

  • Ukupno tražimo 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu – kaže V. Žgomba.

Rok za prijavu je 23. veljače 2020. godine.