Osma informativno-edukativna radionica

Udruga "MREŽNICA" i Društvo Potrošačica će u subotu 08. veljače 2020. godine održati Osmu informativno-edukativnu radionicu po projektu "Potrošačka školica". Tema radionice su e-trgovina i financijske usluge. 

Autor: Ana Smoljak

Udruga “MREŽNICA” i Društvo Potrošačica će u subotu 08. veljače 2020. godine održati Osmu informativno-edukativnu radionicu po projektu “Potrošačka školica”. Tema radionice su e-trgovina i financijske usluge. Radionica će biti podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu će voditeljica projekta Monika Milčić i izvoditelj aktivnosti Dean Radišić iz Udruge “MREŽNICA” objasniti na što obratiti pažnju prilikom kupnje online? Koji su sigurni načini plaćanja? i slično. Također će objasniti na što pripaziti ako proizvod kupuje izvan država Europske unije.

U drugom dijelu će o financijskim uslugama educirati izvoditeljica aktivnosti Ana Smoljak iz Društvo Potrošačica. Objasnit će koja je razlika između debitne i kreditne kartice.

Zaduživanje po minusu na tekućem računu jedan je od najskupljih kredita s jedne strane, a s druge strane, takvo zaduživanje je najjednostavnije jer se lako i besplatno odobrava klijentima. Stoga će na radionici biti riječi i o tome treba li overdraft zatvoriti nenamjenskim kreditima.

Udruga Mrežnica i Društvo Potrošačica ovim putem pozivaju sve potrošač(ic)e da dođu u subotu u 10 sati u Demokratski rasadnik Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa na Osmu informativno-edukativnu radionicu projekta “Potrošačka školica”. Radionica je za sve potrošače besplatna.

Projektu “Potrošačka školica” koji traje 12 mjeseci dodijeljena je financijska podrška Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna.