Traži se vizualno rješenje banera za Hrvatski dom u Karlovcu

Rok za prijavu radova je 31. siječanj

Autor: Savez udruga KAoperativa

Savez udruga KAoperativa u okviru projekta “Hrvatski dom u centru” raspisuje javni poziv za dostavu vizualnog rješenja banera koji će se otisnuti u dimenzijama 5×30 metara i postaviti na bočnu stranu zgrade Hrvatskog doma u Karlovcu. Poziv je usmjeren prvenstveno na umjetnike i dizajnere koji će sukladno uputama pripremiti dizajn banera koji će tijekom provedbe biti postavljen preko lijeve strane zgrade Hrvatskog doma.

Zgrada Hrvatskog doma za korištenje je otvorena 1932. godine i sve do sredine 80-ih godina prošlog stoljeća predstavljala je središte društvenog života u Karlovcu. U Hrvatskom domu održavale su se kazališne predstave, čajanke, revije i festivali, sajmovi, plesnjaci i koncerti. Na velikoj pozornici i na maloj sceni nastupali su Idoli, KUD Idijoti, Majke, LET 3, Darko Rundek, Borghesia, Ekatarina Velika…

Od kraja 1980-ih godina do danas, velika dvorana je van funkcije, a za javnost je otvoren prostor Male scene, kojom od 2016. godine upravlja Savez udruga KAoperativa. Na Maloj sceni HD redovno se održavaju radionice, partiji, koncerti i izložbe. Prostor, odnosno programi, godišnje broje oko deset tisuća posjetitelja.

U partnerstvu s Gradom Karlovcem, vlasnikom prostora, Savez udruga KAoperativa provodi projekt „Hrvatski dom u centru“, u okviru kojeg se raspisuje ovaj javni poziv. Projekt sufinancira Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda. Projektom se promiču načela sudioničkog upravljanja u kulturi i stvaraju preduvjeti za pokretanje društveno-kulturnog centra Hrvatski dom. Tijekom projekta uređuje se dio interijera i eksterijera Hrvatskog doma. Na zelenoj površini uz lijevo krilo zgrade, u svibnju 2020. godine otvoriti će se Urbani park HD, u kojem će se sve do listopada redovno odvijati glazbeni, rekreativni, književni, kazališni i kreativni programi sa ciljem pružanja sadržaja na otvorenom, razvijanja različitih publika i korisnika kao i pokazati potencijal budućeg društveno – kulturnog centra.

Banner treba odražavati gore navedene tendencije revitalizacije prostora, s naglaskom na urbani park.

Ključni pojmovi: društvenost, kultura, zajednica, ugoda, sloboda, opuštenost, kreativnost, rekreacija.

Na javni se poziv mogu dostaviti isključivo originalni, autorski radovi.

Na javni se poziv mogu javiti pojedinci i grupe autora.

U okviru jedne prijave, moguće je dostaviti najviše tri prijedloga / vizualna rješenja. Svi pristigli radovi moraju biti u odgovarajućim formatima i to:

  1. PDF i priprema za tisak u CMYK-u dimenzija 5×30 metara
  2. PDF i JPG/PNG za objavljivanje na web stranici i društvenim mrežama

Važna napomena – pri izradi vizualnog rješenja potrebno je voditi brigu o elementima vidljivosti.

Svi radovi, zajedno s životopisom i kontakt podacima šalju se e-mailom na adresu kaoperativa@gmail.com.

Radovi se mogu slati u ZIP formatu, ili putem online servisa za slanje velikih paketa.

Rok za dostavu radova je petak, 31. siječanj 2020. godine.

Odluku o odabranom vizualnom rješenju donijeti će Programsko vijeće Urbanog parka HD, u roku od 15 dana, a objava rezultata biti će na web stranici kaoperativa.org najkasnije 20. veljače 2020. godine.

Savez udruga KAoperativa, kroz projekt Hrvatski dom u centru osigurava autorski honorar za odabrano vizualno rješenje, ukupnog troška 3000 kuna.

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na e-mail kaoperativa@gmail.com, telefonom na broj 095 322 1214 ili osobno u ured Saveza udruga KAoperativa (Hrvatski dom, Kurelčeva 4).