Najava sedme informativno-edukativne radionice

U sklopu projekta "Potrošačka školica" u subotu 11.01.2020. održat će se sedma informativno-edukativna radionica na temu Materijalni nedostatak stvari i garancija.

Autor: Ana Smoljak

Udruga “MREŽNICA” i Društvo “POTROŠAČICA” će u subotu 11. siječnja 2020. godine održati sedmu informativno-edukativnu radionicu po projektu “Potrošačka školica”. Tema radionice su: Materijalni nedostatak stvari i garancija.

Na informativno-edukativnoj radionici objasnit će se za što odgovara prodavatelj i u kojem vremenskom periodu odgovara za materijalne nedostatke te u kojim slučajevima se smatra da postoji nedostatak. Dakle, na radionici će potrošači biti upoznati s njihovim pravim u slučaju da stvar koju su kupili ima materijalni nedostatak.

Produljuje li se jamstveni rok ukoliko je potrošač bio lišen upotrebe stvari ili je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena? Može li potrošač koji je pravovremeno obavijestio prodavatelja o nedostatku zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni ili da mu preda drugu stvar bez nedostatka ili sniženje cijene?  Dođite na radionicu po odgovore!

Projektu “Potrošačka školica” koji traje 12 mjeseci dodijeljena je financijska podrška Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna.