U utorak glazbeno-scensko djelo Loop dimensions & SPACE

Ideja za umjetničku instalaciju proizašla je iz djelovanja avangardističkog umjetničkog pokreta Fluxus kojeg se smatra preporodom dadaizma. Zvučnu sliku umjetničke instalacije stvorit će Ivan Kapec na gitari i uz pomoć loop mašina, a rad će upotpuniti Nikola Vukmanić video projekcijom koja analogno nastaje u trenutku izvedbe

Autor: Miroslav Katić

U utorak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade u Karlovcu umjetnici Ivan Kapec i Nikola Vukmanić će izvesti svoje autorsko glazbeno-scensko djelo Loop dimensions & SPACE, 40-minutnu umjetničku instalaciju u organizaciji udruge Kunstbunker Duga Resa i Knjižnice za mlade.

„Dva umjetnika će u određenom vremenskom okviru i zadanom prostoru stvoriti jedinstvenu umjetničku instalaciju te odvesti promatrača i slušatelja na Fluxus mjesto osobne prirode. Umjetnička instalacija daje naglasak na trenutak i prisutnost neponovljivog vremena koje se odvija pred promatračem i slušateljem a da pritom autori autoreflesivno stvaraju umjetničko djelo koje nastaje ovdje i sada kao ekspresija trenutka“, objašnjavaju organizatori.

Dodaju da je ideja proizašla je iz djelovanja avangardističkog umjetničkog pokreta Fluxus kojeg se smatra preporodom dadaizma.

Zvučnu sliku umjetničke instalacije stvorit će Kapec na gitari i uz pomoć loop mašina, a rad će upotpuniti Vukmanić video projekcijom koja analogno nastaje u trenutku izvedbe.

Spomenutu aktivnost Udruga ”Kunstbunker Duga Resa” provodi kao posljednju aktivnost u okviru ovogodišnjeg projekta “Open Art 2019.”

Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Duga Resa, Karlovačke županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ulaz je besplatan.