U ponedjeljak predstavljanje interpretacijskog plana Trga bana Josipa Jelačića

Taj dokument je nastao u sklopu projekta „Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom naslijeđu zajednice“ kojeg provode Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX i Veleučilište u Karlovcu

Autor: Marin Bakić

Karlovac, Trg bana Josipa Jelačića. Izvor. https://www.google.hr/search?q=Karlovac&biw=1366&bih=638&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjL4Jjri5DSAhVEExoKHS9oCtoQ_AUIBigB#q=Karlovac&tbm=isch&tbs=sur:fm&imgrc=MJOk7b3bBqkuDM:

U ponedjeljak u Studentskom centru Karlovac s početkom u 15 sati će biti predstavljen Interpretacijski plan za Trg bana Josipa Jelačića u Karlovcu.

Taj dokument je nastao u sklopu projekta „Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom naslijeđu zajednice“ kojeg provode Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX i Veleučilište u Karlovcu.

  • Interpretacijski plan je izrađen u sinergijskom radu organizacija civilnog društva, profesorica i studenata Veleučilišta u Karlovcu te predstavnika javnih ustanova u kulturi, a na temelju radionice interpretacijskog planiranja pod vodstvom međunarodnih stručnjakinja te mentorskog programa društveno korisnog učenja sa studentima Veleučilišta. Ovaj dokument predlaže analizu stanja, idejni koncept, smjernice i prioritete za smisleno i svrsishodno interpretiranje, vrednovanje i poštivanje kulturne baštine Karlovca, s temeljnim ciljevima uključivanja građana u upravljanje baštinom, stvaranja zajednice i održivog turističkog razvoja. Interpretacijski plan stoga odgovara na ciljeve društvene revitalizacije kulturno-povijesne cjeline Karlovca, to jest Zvijezde – kaže voditelj projekta ukupne vrijednosti 763.224,25 kuna Tomislav Augustinčić.

„Predstavljanje se odvija u sklopu manifestacije ‘Dan Zvijezde’, u sklopu projekta ‘Znanjem do Zvijezde’“, dodaje Augustinčić i napominje da projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto ukupne vrijednosti, dok ostatak pokriva Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

  • Organizacija predstavljanja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskog socijalnog fonda – ističe Augustinčić.