U petak premijera predstave “Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti”

„Simpatično kretanje vodenkosa ili rončića inspiracija je kreativnom istraživanju i umjetničkim suradnjama iz kojih nastaje plesna multimedijalna predstava u kojoj ova malena ptica postaje jedinstveni plesač, simbol znanja i vještina, dohvatljivih tek ponekom radoznalom i strpljivom ljudskom biću. Scenska suigra pritom je potraga za zajedničkim doživljajem i razumijevanjem povezujuće energije u kojoj priroda, ptica i čovjek postaju – Jedno“, opis je radnje predstave autorice i koreografkinje Melite Spahić Bezjak

Autor: Marin Bakić

„Simpatično kretanje vodenkosa ili rončića inspiracija je kreativnom istraživanju i umjetničkim suradnjama iz kojih nastaje plesna multimedijalna predstava u kojoj ova malena ptica postaje jedinstveni plesač, simbol znanja i vještina, dohvatljivih tek ponekom radoznalom i strpljivom ljudskom biću. Scenska suigra pritom je potraga za zajedničkim doživljajem i razumijevanjem povezujuće energije u kojoj priroda, ptica i čovjek postaju – Jedno“, opis je radnje plesne multimedijalne predstave „Rončić – umjetnik i doktor prirodnih znanosti“ autorice i koreografkinje Melite Spahić Bezjak.

Predstava će se premijerno izvesti u produkciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu u petak u 20:00 sati.

Ulaznice se prodaju na blagajni Zorin doma po cijeni od 30 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike po cijeni od 20 kuna.

Autorica i koreografkinja: Melita Spahić Bezjak

Plesači: Maja Kovač, Branko Banković, Melita Spahić Bezjak

Glazba: Damir Šimunović

Video, vizuali i scenografija: Majda Džanić Bogojević

Dizajn rasvjete: Robert Pavlić

Autorica teksta u programu i ‘vanjsko oko’ procesa rada: Ivana Francišković Olrom

Stručna suradnica i idejna začetnica projekta: Marina Trpčić

Koncept i razvoj kreativnog materijala: Maja Kovač, Branko Banković, Melita Spahić Bezjak, Majda Džanić Bogojević, Ivana Francišković Olrom

Snimke i fotografije: Pero Antunović, Ivana Francišković Olrom, Marina Trpčić, Melita Spahić Bezjak, Maja Kovač

Narator (unutarnje Dijete Čovjeka): Nea Martinović

Scenografija: Jeffrey James, Diana Mihalić, Majda Džanić Bogojević

Izrada scenografije: Diana Mihalić

Kostimi: autorski i izvođački tim

Tehnička i scenografska podrška: Zlatko Balaš, Hrvatska gorska služba spašavanja Karlovac

Produkcija: Free Dance

Pokroviteljstvo i financijska potpora: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zaklada Kultura Nova i Županija karlovačka.