Najava: tribina Zaštita potrošača u EU u Vrbovskom

U subotu će Društvo Potrošačica održati tribinu Zaštita potrošača u EU u Vrbovskom

Autor: Aktiviraj Karlovac

Društvo Potrošačica će u subotu 14. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati u Vrbovskom, u Domu kulture održati tribinu Zaštita potrošača u EU.

Cilj tribine je senzibilizirati javnost o minimalnoj razini zaštite koja se pruža potrošačima državljanima EU. Fokus tribine bit će na  na dokumentu koji je izdala Opća uprava Europskog povjerenstva za zaštitu zdravlja i potrošača: Zaštita potrošača u EU: deset osnovnih načela. Na tribini ćemo informirati i educirati potrošač(ic)a o deset osnovnih načela kojima se rukovodi zakonodavstvo EU i kojima štiti potrošače bez obzira na to u kojoj od država članica Europske unije žive i rade.

Predsjednica Društva Ana Smoljak kaže da su projekt Zaštita potrošača u EU prijavili na Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događaja koja se provode tijekom 2019. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2019. u rujnu ove godine zato što su odlučili sjedište udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske preseliti iz Karlovca u Vrbovsko.