Instalacija TV Wall iz Pule seli u Rijeku, a 2020. u Čakovec

Instalacija je prvi puta predstavljena na radionicama u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX i Umjetničke organizacije Format C unutar programa Nova kultura _ Hibridni grad

Autor: Denis Mikšić

Nakon Pule će u utorak u riječkoj galeriji FIlodrammatica s početkom u 19 sati biti postavljena instalacija TV Wall – digital to analog koja se sastoji od tridesetak CRT televizijskih kanala koji, osim priče o vremenu prije mobitela kad je televizijski aparat bio središnje mjesto druženja obitelji i najpopularnija zabava, služe kao poligon za istraživanje mogućnosti estetike greške u televizijskom signalu.

Sam signal generira se kroz Do It Yourself (u prijevodu „učini to sam“) video igrače, VHS rekorder i DV video kamere, a modulira kroz set uređaja nastalih u kućnim ili gikovsko/fanovskim radionicama. Instalacija će biti predstavljena uz nastup uživo audio i video umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do početka 2020. godine kad se seli u Čakovec.

Poziv za sudjelovanje otvoren je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom. Uključiti se može kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranju vlastitih video uradaka, spajanjem vlastitih uređaja (VHS, DVD plejere, stare video kamere i slično) odnosno modulirajući sliku kroz različite elektroničke uređaje.

Instalacija je prvi puta predstavljena na radionicama u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX i Umjetničke organizacije Format C unutar programa Nova kultura _ Hibridni grad.

Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se unutar projekta „DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara“, čiji je nositelj Savez udruga Klubtura.

Aktivnost provodi KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.

Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.