U subotu završetak projekta ‘Nove ideje u starim prostorima’

Devetog studenog 2019. godine sudionici završnih radionica izvesti će čak dvije produkcije povijesnih šetnji Zvijezdom koje su protekla tri mjeseca osmišljavali pod vodstvom suradnice Sande Kočevar. Radi se o šetnjama pod nazivom „Bludobolja“ koja kreće u 10 sati sa Trga bana Josipa Jelačića i Zvjezdanom vremeplovu koji kreće u 11 sati sa Strossmayerovog trga

Autor: Denis Mikšić

Produkcijom dvije povijesne šetnje Zvijezdom završava projekt “Nove ideje u starim prostorima” koji je trajao 15 mjeseci u organizaciji Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX, a uključivao je kulturno-umjetničke radionice i produkcije mjuzikla i igrokaza sa sudionicima starijim od 55 godina.

Devetog studenog 2019. godine sudionici završnih radionica izvesti će čak dvije produkcije povijesnih šetnji Zvijezdom koje su protekla tri mjeseca osmišljavali pod vodstvom suradnice Sande Kočevar.

Radi se o šetnjama pod nazivom „Bludobolja“ koja kreće u 10 sati sa Trga bana Josipa Jelačića i Zvjezdanom vremeplovu koji kreće u 11 sati sa Strossmayerovog trga.

Priče će odvode u davna vremena grada i nude zanimljiv sadržaj koji nije toliko poznat javnosti. Što se jelo, što se pilo, nosilo, kako se liječilo, može se poslušati ove subote.

Šetnje su besplatne i traju po 45 minuta, a uz svaku će posjetitelji dobiti i programski vodič kroz koji će moći pratiti priču.

Projekt “Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz umjetnost i kulturu”, provodi se uz financijsku podršku Europske unije u iznosu od 458.340,69 kuna, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, i Ministarstva kulture Republike Hrvatske u iznosu od 80.883,65 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 539.224,35 kuna.