Zaklada Solidarna prima volontere

„Volonterski angažman u SOLIDARNOJ omogućuje razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina u dinamičnom, poticajnom ambijentu i stjecanje niza kontakata, a za starije od 18 i mlađe od 26 godina i sudjelovanje u međunarodnom edukativnom programu o digitalnom aktivizmu i prevenciji cyber-bullyinga u sklopu ERASMUS+ projekta“

Autor: Ana Matan

„Pozivamo sve mlade osobe od 16 do 30 godina željne iskustva, znanja, pozitivne atmosfere i rada za opće dobro da se prijave na ovogodišnji volonterski program Solidarne. Pred hrvatskim društvom je izazovno vrijeme u kojem svatko osobno može doprinijeti svojim znanjem, iskustvom i radom. Želimo svakoj osobi dati priliku da ostavi trag u društvu s ciljem poboljšanja životnih uvjeta, poštovanja dostojanstva svake osobe i zaštite ljudskih prava na svim razinama. Helen Keller bi rekla: ‘Sami možemo tako malo, skupa možemo napraviti tako puno’, a mi ćemo dodati da skupa možemo napraviti promjenu, stoji u priopćenju zagrebačke Zaklade za ljudska prava i solidarnost „Solidarna“.

„Posebno pozivamo mlade s invaliditetom da nam se jave i prijave za volontiranje“, ističu.

Volonterski angažman uključivao bi:

  • sudjelovanje u organiziranju javnih i kulturnih događaja;
  • sudjelovanje u razvoju odnosa sa donatorima, programima doniranja i promocije Zaklade;
  • razvoj javnih edukativno-donatorskih i zagovaračkih kampanja;
  • sudjelovanje u pripremi javne komunikacije putem društvenih mreža i drugih medija.

„Volonterski angažman u SOLIDARNOJ omogućuje razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina u dinamičnom, poticajnom ambijentu i stjecanje niza kontakata, a za starije od 18 i mlađe od 26 godina i sudjelovanje u međunarodnom edukativnom programu o digitalnom aktivizmu i prevenciji cyber-bullyinga u sklopu ERASMUS+ projekta“, dodaju u Solidarnoj.

Prijave trebaju sadržavati životopis i motivacijsko pismo s maksimalno 350 riječi, a treba ih poslati na info@solidarna.hr s naznakom „Prijava za volontiranje“ najkasnije do nedjelje, 20. listopada 2019. godine.

U motivacijskom pismu valja naznačiti u kojem razdoblju te u kojem tjednom vremenskom opsegu bi se moglo volontirati, a radni zadaci i vremenski opseg volonterskog rada bit će individualno dogovoreni sa svakim odabranim volonterom svrhu usuglašavanja potreba i interesa.