U četvrtak otvorenje izložbe na Starom gradu o Hrvatskom domu

„Između onoga što je Hrvatski dom bio i onoga što je taj prostor danas, stoji gotovo čitavo stoljeće života obilježenog događajima, ljudima, politikama, društvenim promjenama, dobrim i lošim – kako kad i kako za koga. Hrvatski dom preživio je sve što ga je snašlo. Ova izložba nema namjeru prikazati potpunu retrospektivu najznačajnijeg karlovačkog društvenog prostora. Ona je tek početak arhiviranja onog što je prošlo i onog što je sada, kako bi se ukazalo na značaj potpune revitalizacije zgrade koja je od svog početka bila ono čemu ponovno teži danas: društveno-kulturni centar“, kaže Denis Mikšić iz Saveza udruga KAoperativa

Autor: Miroslav Katić

U četvrtak s početkom u 19 sati na Starom gradu Dubovcu se otvara izložba „Hrvatski dom – model nove društvenosti“.

  • Posvećena je prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Hrvatskog doma u Karlovcu, a nastala je u suradnji s KAfotkom i Paviljonom Katzler, u okviru medijske kampanje projekta Hrvatski dom u centru. Izložba na Starom gradu biti će postavljena do 15. studenog 2019. godine. Dio izložbe i prostorna instalacija Druženje oko Scene bit će postavljeni u izlozima i okolišu Paviljona Katzler, do kraja listopada – objašnjava Denis Mikšić iz Saveza udruga KAoperativa koja organizira izložbu u partnerstvu s Gradom Karlovcem.

„Između onoga što je Hrvatski dom bio i onoga što je taj prostor danas, stoji gotovo čitavo stoljeće života obilježenog događajima, ljudima, politikama, društvenim promjenama, dobrim i lošim – kako kad i kako za koga. Hrvatski dom preživio je sve što ga je snašlo. Ova izložba nema namjeru prikazati potpunu retrospektivu najznačajnijeg karlovačkog društvenog prostora. Ona je tek početak arhiviranja onog što je prošlo i onog što je sada, kako bi se ukazalo na značaj potpune revitalizacije zgrade koja je od svog početka bila ono čemu ponovno teži danas: društveno-kulturni centar“, nastavlja.

  • Izložba je nastala kao dio medijske kampanje projekta Hrvatski dom u centru. Projekt provodi Savez udruga KAoperativa u partnerstvu s Gradom Karlovcem. Savez trenutno čini sedam udruga u kulturi, zagovara i nastoji osiguravati bolje uvjete za djelovanje nezavisne kulture – kaže Mikšić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,947612,50 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1.655-470, 63 kn (85 posto). Projekt traje 24 mjeseca, od 29. listopada 2018. do 29. listopada 2020. godine.