Petra Šabić izlaže u subotu u Galeriji Zilik

"Po prvi puta će se predstaviti u Karlovcu, i to prostorom instalacijom, odnosno izložbom 'Simptomi postojanja' u kojoj koristi radove nastale kombiniranim tehnikama na platnu", objašnjava Denis Mikšić iz Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX koja organizira izložbu u sklopu programa "Nova kultura - Hibridni grad 019"

Autor: Miroslav Katić

Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX organizira, u okviru programa „Nova kultura Hibridni grad 019, u Galeriji Zilik izložbu, a ujedno i instalaciju zagrebačke umjetnice Petre Šabić.

  • Petra će se po prvi puta u Karlovcu predstaviti prostorom instalacijom, odnosno izložbom „Simptomi postojanja“ u kojoj koristi radove nastale kombiniranim tehnikama na platnu – objašnjava Denis Mikšić iz KA-MATRIX-a.

Izložba se otvara u subotu u 19 sati.

  • Fragmentiranje pojedinih kadrova korištenjem različitih slikarskih medija koji svojom kvalitetom određuju njen daljnji tijek, isprekidan je drugim vizualnim elementom – slovom odnosno tekstom. Tekst kao zaseban grafički i likovni element služi kao svojevrsni produžetak intuitivne težnje za stvaranjem novog impulsa unutar slike. Korištenje različitog slikarskog materijala, od grafitne olovke, fasadne boje do markera u boji i uljane pastele nudi spontano i intuitivno građenje vizualnog identiteta rada – dodaje Mikšić.

Autorica je rođena u Zagrebu, odrasla u Bjelovaru, a diplomirala je likovnu kulturu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Program podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Karlovca i Karlovačka županija te Dječji dom Vladimir Nazor.