Održana treća radionica po projektu Potrošačka školica

U Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa u subotu 07. rujna 2019. godine održana je treća radionica u sklopu projekta „Potrošačka školica“ na temu Prava iz javnih usluga – komunalne usluge i usluge odvoza biorazgradivog i mještovitog otpada

Autor: Ana Smoljak

U Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa u subotu 07. rujna 2019. godine održana je treća radionica u sklopu projekta „Potrošačka školica“. Radionicu na temu Prava iz javnih usluga – komunalne usluge i usluge odvoza biorazgradivog i mještovitog otpada održali su voditeljica projekta Monika Milčić i izvoditelj radionica Dean Radišić iz „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese.

Predavači su kroz predavanje predstavili pravni okvir za odvoz otpada , sustave sakupljanja komunalnog otpada, obveze korisnika i davatelja javne usluge. Na radionici je bila i direktorica Čistoće Duga Resa gospođa Josipa Škrtić Pucarević koja je potrošačima odgovorila na njihove upite vezano uz sakupljanje i odvoz glomaznog otpada i račune koje su dobili.

Budući da je na radionici u srpnju bilo puno upita vezano uz grobne naknade, izvoditelji radionice su potrošače informirali o toj temi. Na kraju su obradili temu vodnih usluga a voditeljica projekta Monika Milčić je rezimirala zaključke radionice i sve pozvala na iduću radionicu na temu Suvlasnički odnosi. Sljedeća radionica po projektu „Potrošačka školica“ održat će se u subotu 12. listopada 2019. godine u prostoru Demokratskog rasadnika Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa s početkom u 10 sati.

Nositelj projekta „Potrošačka školica“ je „MREŽNICA“ – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese, a „POTROŠAČICA“ – društvo za zaštitu potrošačica Hrvatske je partner na projektu „Potrošačka školica“ kojeg financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u iznosu od 47.704,55 kuna kroz Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektnima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini.