U četvrtak počinje 11. izdanje Kunstbunker Music & Art Festivala

Izlagat će Gordana Bakić, nastupat džezeri Pavle Jovanović i Ivan Kapec, te Sunrise Sessions, disk džokej Omen, a nakladnik Josip Pandurić će se prisjetiti književnice Irene Lukšić

Autor: Denis Mikšić

Otvorenjem izložbe “Mjesta promjene” likovne umjetnice Gordane Bakić u Galeriji demokratskog rasadnika Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi u četvrtak u 20 sati započinje 11. izdanje Kunstbunker Music & Art Festivala koje traje do subote.

Festival, kojeg pomažu Karlovačka županija, Grad Duga Resa, Ministarstvo kulture i Karlovačko, organizira udruga Kunstbunker Duga Resa, a u sklopu umjetničkog koncepta Open Art 2019. likovnog i konceptualnog umjetnika Nikole Vukmanića.

G. Bakić je izvanredna profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a dugoreška izložba je dio njezine izložbe „Obnovljeno“ iz Galerije Studentskog centra u Zagrebu koja je lani proglašena najboljom po ocjeni Hrvatskog društva likovnih umjentika.

U petak i subotu 30. i 31. kolovoza u Parku vila, a u slučaju kiće ispred POU Duga Resa, održat će se ostali festivalski program.

U petak 30. kolovoza s početkom u 19 sati razgovara se s nakladnikom Josipom Pandurićem iz nakladničke kuće „Disput“ o Ireni Lukšić, hrvatskoj književici iz Duge Rese koja nas je nedavno prerano napustila.

Od 20 sati nastupa Pavle Jovanović sekstet, a od 21.30 sati disk džokej Omen stvara eksperimentalni zvuk.

U subotu 31. kolovoza s početkom u 21 sat održat će se još dva jazz koncerta, ovoga puta Ivan Kapec benda i grupe Sunrise Sessions.

Ulazak na sva događanja je besplatan.