U ponedjeljak predstavljanje istraživanja mladih u 2018. i 2019. godini

Po prezentaciji će raspravljati Marko Kovačić, Damir Mandić, Aleksandra Podrebarac i Filip Badovinac

Autor: Miroslav Katić

U organizaciji Udruge Carpe diem i Zaklade „Friedrich Ebert“ u ponedjeljak s početkom u 12 sati u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu održat će se, u sklopu projekta „Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije“, predstavljanje istraživanja mladih u prošloj i ovoj godini kojeg su proveli Friedrich Ebert Stiftung i Institut za društvena istraživanja Zagreb.

  • Istraživanje je provedeno na uzorku od 1500 ispitanika u dobi od 14 do 29 godina, a dio je međunarodnog istraživanja mladih u deset država Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana – Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Rumunjskoj, Sloveniji i Srbiji – objašnjava Branimira Penić, voditeljica projekta „Klub za zapošljavanje mladih“.

U raspravi nakon predavanja, koju će moderirati Antonija Vučić, sudjelovat će Marko Kovačić, jedan od autora istraživanja, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, predsjednica Carpe diema Aleksandra Podrebarac, Nino Preložnjak iz Mreže mladih Hrvatske te potpredsjednik Savjeta mladih Grada Karlovca Filip Badovinac.

Projekt se provodi u sklopu natječaja Europske unije „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja, Faza III.“ Provoditelj je Udruga Carpe Diem, a partneri u projektu su Grad Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac i Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Karlovačke županije. Projekt traje 24 mjeseci, od 14. svibnja 2018. do 13. svibnja 2020. godine, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 989.443 kuna.