U srijedu Polkaview sa Sanjom Modrić

S dobitnicom Nagrade "Otokar Keršovani" za životno djelo razgovarat će se o njezinoj 40 godina dugoj karijeri, stanju novinarstva i hrvatskog društva

Autor: Denis Mikšić

U Gradskom muzeju Karlovac u srijedu s početkom u 18 sati održat će se Polkaview s novinarkom Sanjom Modrić na kojoj će se raspraviti njezina karijera te stanje u novinarstvu i hrvatskom društvu.

Umirovljenoj novinarki, donedavnoj kolumnistici Novog lista, nedavno je uručena Nagrada Hrvatskog novinarskog društva “Otokar Keršovani” za životno djelo.

Rođena je u Zagrebu 1954. godine. Na Sveučilištu u Zagrebu je diplomirala komparativnu književnost i engleski jezik, a u novinarstvu se usavršavala u Sjedinjenim Američkim državama.

Novinarka je od 1979. godine, prvo u zagrebačkoj redakciji Borbe, a zatim u Slobodnoj Dalmaciji, Novom listu i Tjedniku. Jedan je od osnivača Jutarnjeg lista 1998. godine u kojem je radila kao urednica. Vraća se potom u Novo list. Osim nabrojanih tiskovina, objavljivala je i u Feral Tribuneu te drugdje.

Nagrađena je 1995. godine za najbolju kolumnu i najbolji intervju, a pet godina kasnije za najbolje uređenu rubniku. Nagradu „Marija Jurić Zagorka“ za novinara godine dobila je 2004.

„Nagrada novinarskog društva ‘Otokar Keršovani’ za životno djelo samo je logičan slijed dosadašnjih priznanja, ali i podsjetnik na Sanjinih dugih i uspješnih 40 godina novinarstva, u kojima je postojano i dosljedno branila profesiju, ne podliježući trendovima, niti lažnim autoritetima, postojana u svojim stavovima u vječnom propitivanju istine. Svoje iznimno znanje i vještinu novinarskog zanata, nesebično je, kroz sve ove godine, dijelila s mladim kolegicama i kolegama, bez razlike iz kojih redakcija dolazili. Stoga ne čudi da je napisala i novinarski priručnik ‘Kako i zašto’, koji je obvezatno štivo za svakoga tko se želi baviti novinarskim poslom“, stoji u obrazloženju Nagrade „Otokar Keršovani“.

Polkaview sa Sanjom Modrić organiziraju Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka i Hrvatsko novinarsko društvo Karlovačke županije.