U utorak urbane šetnje Zvijezdom

Razgledavanje Zvijezde vodi kustosica Gradskog muzeja Karlovac i vanjska suradnica Veleučilišta u Karlovcu Sanda Kočevar

Autor: Miroslav Katić

U utorak s početkom u 18 sati će se održati takozvana urbana šetnja Zvijezdom, koja započinje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u 19 sati se nastavlja druženje u Knjižnici za mlade prilikom čega će se posjetitelji informirati o projektu “BhENEFIT” kojeg provodi Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) u partnerstvu s gradovima Mantovom, Karlovcem, Poprad, Udrugom općina za regionalni razvoj Szabolcs 05, Idrijsko-cerkljanskom razvojnom agencijom, regijom Emilia Romagna, Slovačkim tehnološkim fakultetom u Bratislavi, Centrom izvrsnosti Europske unije „Spectra“ iz Bratislave, Urbanističkim institutom Republike Slovenije, Sveučilištem o prirodnim resursima i znanosti, Zakladom za europske inicijative istočne Mađarske, Institutom za održivi razvoj naselja iz Češke i talijanskom savjetničko-inženjerskom tvrtkom Politecnica.

Urbanu šetnju vodi kustosica Gradskog muzeja Karlovac i vanjska suradnica Veleučilišta u Karlovcu Sanda Kočevar

Udruga za društveni razvoj „KA-MATRIX“ predstaviti dosadašnje rezultate i promotivne materijale nastale u sklopu projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice”-

  • Projektni tim zainteresiranima će na upit moći približiti i pojasniti pojam društveno-korisnog učenja te ciljeve projekta. Sa S. Kočevar aktivno surađujemo na uvođenju i promoviranju metodologije društveno-korisnog učenja, te na ovom i drugim projektima na senzibiliziranju javnosti na dobro upravljanje kulturnom baštinom – kaže Tomislav Augustinčić iz KA-MATRIX-a.

Ukupna vrijednost projekta “Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice” iznosi 763.224,25 kuna. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 648.740,61 kuna (85 posto), a preostali iznos Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt „BhENEFIT“, čija je svrha objediniti sve aktere koji se svakodnevno bave urbanim područjima s posebnom povijesnom, umjetničkom i kulturnom relevantnošću, uključivši ih u razvoj integriranog paketa inovativnih softvera, koji pomažu poboljšanju upravljanja tim područjima, financira Europska unija u okviru Programa međunarodne suradnje “Interreg CENTRAL EUROPE”. Ukupni proračun iznosi 1.850.795,95 eura.