U srijedu Polkaview s Hrvojem Zovkom

S predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva razmotrit će se na Maloj sceni Hrvatskog doma s početkom u 19 sati stanje novinarstva u Hrvatskoj

Autor: Denis Mikšić

U srijedu s početkom u 19 sati na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu, u sklopu programa Polkaview, gostuje Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Polkaview je ciklus tribina Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka, a ujedno i intervju za neprofitni mrežni magazin Aktiviraj Karlovac kojeg sukreira publika. Suorganizator ovog Polkaviewa je Hrvatsko novinarsko društvo Karlovačke županije.

S predsjednikom HND-a raspravit će se stanje u novinarstvu u Hrvatskoj.

Zovko je rođen je 12. listopada 1970. godine. Nakon završene osnovne škole u Zmijavcima i srednje u Imotskom, upisao je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirao povijest i geografiju.

U novinarstvu je od 1995. kada počinje raditi u zagrebačkom dopisništvu Glasa Slavonije. U zagrebačkoj redakciji Novog lista je od 1997. godine, a od siječnja 1998. je novinar Hrvatske radiotelevizije gdje provodi sljedećih 20 godina kao, između ostalog, dopisnik iz Srbije, izvjestitelj iz Afganistana, urednik deska i redakcije unutarnje politike.

Za predsjednika HND-a izabran je 5. travnja.