Traju prijave za radionicu upravljanja volontiranjem

"Sudionici će na radionici dobiti sistematičan pregled svih koraka u ciklusu menadžmenta volontera, bit će upoznati sa zakonskom regulativom u volontiranju, pravima i obvezama organizatora i volontera, izradom volonterskih programa i opisa posla, alatima za podršku i praćenje, načinima uključivanja i nagrađivanja te drugim važnim temama za uključivanje volontera u rad organizacije ili za osnivanje volonterskog kluba"

Autor: Miroslav Katić

U utorak 16. travnja do 10 do 15 sati u Centru za mlade Grabrik, u sklopu projekta “Volonterska školica” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, održat će se  radionica “Uvod u menadžment volontera”.

Namijenjena je organizatorima volontiranja, predstavnicima škola, volonterima i ostalima koji žele kvalitetno uključiti volontere u rad svojih organizacija, a vodit će je Valentina Gambiroža i Igor Kuštreba.

  • Sudionici će na radionici dobiti sistematičan pregled svih koraka u ciklusu menadžmenta volontera, bit će upoznati sa zakonskom regulativom u volontiranju, pravima i obvezama organizatora i volontera, izradom volonterskih programa i opisa posla, alatima za podršku i praćenje, načinima uključivanja i nagrađivanja te drugim važnim temama za uključivanje volontera u rad organizacije ili za osnivanje volonterskog kluba – najavljuje Kuštreba.

Prijave se zaprimaju do 12. travnja.

  • Projekt je nakon gotovo dvije godine pri samom kraju, a neki od rezultata su devet osnovanih školskih volonterskih klubova, educirani koordinatori volontera u istih devet škola, u provedbi je osam novih volonterskih programa, provedeno je istraživanje potreba u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, obilježen je Međunarodni dan volontera, organiziran Festival volonterstva i druge volonterske akcije te brojne druge aktivnosti. Uskoro izlazi priručnik za školsko volontiranje, kao kruna dvogodišnjeg rada na projektu – kaže Kuštreba.