Tjedan posvećen medijskoj pismenosti

Nizom predavanja i diskusija nastoji se educirati o ovom problemu i nuždi modernog doba a na poticaj Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a

Autor: Marin Bakić

Do konca tjedna se u Karlovcu održavaju Dani medijske pismenosti na poticaj, odnosno u sklopu projekta Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku “Medijska pismenost u perspektivi modernog društva”.

Tako će u ponedjeljak u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” s početkom u 12.30 sati policijska službenica Anita Gračan održati predavanje o zlostavljanju na internetu. U srijedu s početkom u 13 sati će u Knjižnici za mlade profesorica s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Marijana Grbeša održati predavanje “Lažne vijesti i kritičko promišljanje, a istog dana s početkom u 18 sati u Slatkovodnom akvariju “Aquatika” i u organizaciji Hrvatskog radio Karlovca održati panel diskusija “Medijska pismenost u perspektivi modernog društva” na kojem će govoriti radijski i televizijski novinar Aleksandar Stanković, članica Vijeća za elektroničke medije Anita Malenica, stručnjak za odnose s javnošću i političku komunikaciju Krešimir Macan, komunikacijska stručnjakinja Ana Šimunović, pročelnica Ureda župana Županije zadarske i članica Suda časti Hrvatske udruge za odnose s javnošću Vlatka Vučić Marasović te novinarka RTL televizije Damira Gregoret.

U četvrtak s početkom u 8 sati se u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” održava radionica o medijskoj pismenosti, a istog dana u 13 sati novo predavanje A. Gračan o zlostavljanju na internetu.