Šaljite GIF-ove Platformi F12

Bit će izloženi na Maloj sceni Hrvatskog doma za trajanja FUSE festivala

Autor: Miroslav Katić

O sklopu filmskog festivala FUSE koji se održava u Karlovcu na Maloj sceni Hrvatskog doma će od 9. do 11. svibnja biti održana i izložba GIF-ova.

Nju organizira Platforma F12 koja poziva kreativce da GIF animacije na bilo koju temu pošalju do 5. svibnja na adresu elektronske pošte platformaf12@gmail.com s naznakom „GIF za FUSE“.

  • Uz GIF animacije, potrebno je priložiti osnovne podatke (ime i prezime ili umjetničko ime, kontakt / društvene mreže, web stranica ili online portfolio) kako bi publika mogla pratiti njihov rad. Svi zaprimljeni GIFovi bit će montirani u video-instalaciju postavljenu u okviru međunarodnog festivalskog programa. Ovo je ujedno prvi put da će platforma F12 u okviru svojih regularnih izložbenih programa postaviti program u ovom formatu – ističe Tally Rayne Adams iz F12.

FUSE festival – Film Under Severe Experiment je međunarodni filmski festival eksperimentalnog i hibridnog filma namijenjen mladim autorima u natjecateljskom programu od 18 do 29 godina s fokusom na studentski film. Projekt je nastavak Filmske revije mladeži i FourRiver Film Festivala, jer je inicijativa za organizaciju potekla upravo od članova Kinokluba Karlovac koji su dugogodišnji filmski autori i organizatori te se ovim festivalom nastavlja festivalski program za populaciju mladih.