Do 25. travnja otvorena izložba Sunčane Simichen

"Posebnost izložbe 'Matrica prostora i posjet dudovog svilca' jest izvedba site specific instalacije koju je umjetnica oblikovala u komunikaciji s prostorom pri čemu je ranije dovršene radove preoblikovala. Riječ je i o work in progress radu pa će za trajanja izložbe autorica dolaziti u Galeriju Zilik i nastaviti stvarati", kaže povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol

Autor: Denis Mikšić

Sunčana Simichen, Galerija Zilik, Karlovac, 11. 4. 2019. Foto: Galerija Zilik

Izložba “Matrica prostora i posjet dudovog svilca” Sunčane Simichen, koja je otvorena u četvrtak, može se u Galeriji Zilik u Karlovcu razgledati do 25. travnja.

  • Posebnost te izložbe jest izvedba site specific instalacije koju je umjetnica oblikovala u izravnoj komunikaciji s prostorom pri čemu je ranije dovršene radove preoblikovala. Riječ je o izložbi neponovljivog karaktera, jer završetkom izložbe nestaju i radovi aplicirani izravno na zid galerije. Ujedno je riječ i o svojevrsnom work in progress radu pa će tijekom trajanja izložbe umjetnica dolaziti u galeriju i nastaviti stvarati – kaže povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol.

S. Simichen je rođena je 1988. u Rijeci. Nakon Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Diplomirala je 2012. godine na temu „Prostorno uporabna instalacija u simbiozi grafičkog i industrijskog dizajna“ i stekla naziv magistre likovne pedagogije. Radi u Srednjoj školi Duga Resa na radnom mjestu nastavnice grafičkih tehnika.

Izlagala je na brojnim izložbama i manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.