U petak premijera predstave “Komšiluk naglavačke”

"Otužna slika ove države dobar je temelj za kazalište, a ova predstava je dramu, nemirna i teška vremena zaodjenula u crni humor", objašnjava autorica djela Nina Mitrović

Autor: Denis Mikšić

Huklija stoji na krovu nebodera neodlučan hoće li skočiti u smrt ili ne. Bog ga ipak gurne u ambis, a pri padu samoubojica svjedoči privatnim sukobima i nedaćama i stanovima zgrade koju je osobno izgradio. Sažetak je to radnje nove crnohumorne drame „Komšiluk naglavačke“ koja će biti premijerno igrana u Gradskom kazalištu Zorin dom u petak s početkom u 20 sati, dok će sutradan u istom terminu biti odigrana repriza.

Predstavu režira Darijo Harjaček, a glume Draško Zidar, Mijo Pavleko, Antun Vrbenski, Igor Golub, Peđa Gvozdić, Goran Koši, Goran Vučko, Vanja Gvozdić, Sara Lustig, Nino Pavleković, Blanka Bart, Vlasta Golub i Goran Glavač.

  • Mnoge su priče iz “Komšiluka” inspirirane stvarnim slučajevima koji su i danas prisutni. Stanovništvo odlazi trbuhom za kruhom, mladi iseljavaju iz zemlje. Politički ili financijski zaštićeni ljudi izmiču kaznama za počinjena nedjela. Siromaštvo i otkazi su postali realnost, kao i korupcija. Otužna slika ove države dobar je temelj za kazalište, a predstava “Komšiluk naglavačke” je dramu, nemirna i teška vremena zaodjenula u crni humor – objašnjava autorica drame Nina Mitrović.

Predstava je nastala u koprodukciji karlovačkog i Kazališta Virovitica.