Platforma F12 obilježila Svjetski dan umjetnosti zajednice

"Cjelokupna akcija sprovodila se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radila je kroz 'pogon na dobru volju', naglašavaju organizatori

Autor: Denis Mikšić

Svjetski dan umjetnosti zajednice u Karlovcu

U Karlovcu i još osam hrvatskih mjesta – Zagrebu, Zaprešiću, Velikoj Gorici, Osijeku, Zadru, Varaždinu, Marčanu i Sisku – obilježen je u nedjelju, u organizaciji Platforme F12, Svjetski dan umjetnosti zajednice.

Na ulice su 24 autora i kolektiv Art klub “Moje vrijeme” postavili za udomljenje 135 umjetnička rada. Od autora sudjelovali su Mario Šimić, Tally Rayne Adams, Alenka Mance, Alen Klimenta, Sunčica Roknić, Antonija Poljan, Lana Skindread, Slavenka Baković, Dora Kralik, Ena Vladika, Veronika Kovač, Ivan Puls Dragišić, Romana Pi, Viktorija Golubić, Marina Jurčić, Antonella Šantek, Sanja Kolenko, Jasmina Jakopanec, Eva Basta, Marija Graša, Mračnjaštvo, Marijana Petrović Mikulić, Romana Stanislav i Martin Ladika, mladi karlovački glazbenik koji je zasvirao na ulici.

  • Ideja je bila da svatko tko želi sudjelovati u akciji uzme neki svoj autorski rad ili djelo i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je bilo potrebno naznačiti da je namijenjen za udomljavanje, odnosno, na rad je bilo dovoljno staviti i naznaku „UDOMI ME“. Uz rad je svatko mogao postaviti i osobni kontakt, informacije, mrežnu poveznicu od portfolia, fejzbuk stranice i slično – objašnjava Tally Rayne Adams iz F12.

“Cjelokupna akcija sprovodila se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radila je kroz ‘pogon na dobru volju’, naglašava.