Otvorene prijave za Akademiju razvoja lokalne zajednice

"Tražimo one koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene. Tražimo one koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama", objašnjava Valentina Žgomba iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva

Autor: Denis Mikšić

Do 28. veljače su otvorene prijave za sudjelovanje na Akademiji razvoja lokalne zajednice koja će se od 8. do 10. ožujka održati u Puli u organizaciji Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Mogu se prijaviti osobe s područja Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinske županije, odnosno po jedna osoba iz pojedinog mjesta, a ukupno tri osobe iz pojedine županije.

  • Tražimo one koji svjesno žive svoje mjesto, svoju društvenu i prirodnu okolinu, vrednuju život u svojoj zajednici, svjesni su mogućnosti koje postoje i žele nešto učiniti. Akademija razvoja lokalne zajednice osmišljena je na način da educira ljude kako bi kroz stečena znanja i vještine, posebno osobne i društvene vještine, u svojoj lokalnoj zajednici pokrenuli promjene. Tražimo one koji jesu ili žele postati pokretači u svojim zajednicama – objašnjava Valentina Žgomba iz Zaklade.

Nakon edukacije će se program nastaviti individualnim mentorstvom prilagođeno provedbi konkretnih društvenih programa u pojedinim lokalnim zajednicama.

  • Program edukacije podijeljen je u nekoliko tematskih područja, a pokrivati će edukacije i radionice na temu osobnog i poslovnog razvoja. U provedbi programa uz stručnjake iz Zaklade, sudjelovati će i vanjski suradnici. Važno je da polaznik želi steći više praktičnih znanja i vještina potrebnih za aktivan doprinos zajednici u kojoj živi ali i za osobni rast i razvoj – pojašnjava V. Žgomba.

Dodaje da su svim sudionicima pokriveni troškovi puta na edukaciju, te troškovi boravka.