KA-MATRIX poziva na izradu igrokaza za Sajam vlastelinstva

Radionice će trajati četiri mjeseca, a namijenjene su onima od 55 i više godina starosti. Prijaviti se može do 27. veljače

Autor: Miroslav Katić

Oni koji imaju 55 godina i više te žele glumiti, zahvaljujući Udruzi za društveni razvoj KA-MATRIX koja provodi projekt „Nove ideje u starim prostorima – socijalno uključivanje kroz kulturu i umjetnost“ imaju priliku sudjelovati u osmišljavanju i provedbi igrokaza na Sajmu vlastelinstva u Karlovcu u lipnju.

  • Dvadesetak polaznika će četiri mjeseca uz stručno vodstvo članova Bratstva svetog Mihovila Jurja Horvatina, Pavela Butolena i Nevena Cetinjanina prolaziti kulturno-umjetničke radionice koje će se sastojati od izrade autorske priče, kostimografije te kazališne forme izražavanja i scenografije. Priča koja će na kraju biti predstavljena u okviru samog sajma biti će njihov autorski rad – od izrade kostima, starih predmeta do samih kulisa. Također, u sklopu aktivnosti za sve polaznike radionica biti će organizirano studijsko putovanje Renesansnom festivalu u Koprivnici kako bi što bolje osmislili i prezentirani svoju priču – objašnjava Manuela Kasunić, predsjednica KA-MATRIX-a.

Napominje da je broj mjesta ograničen te da se može prijaviti do 27. veljače na adresu elektronske pošte info@ka-matrix.hr ili na broj telefona 095/444-6-880.

  • Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost osoba starijih od 54 godine kroz kulturno umjetničke sadržaje te poboljšati zdravlje i dobrobit osoba starijih od 54 godine kroz sudjelovanje u umjetničkim praksama koje se bave zajednicom – pojašnjava M. Kasunić.

Otkriva da se izrađuje i autorski mjuzikl koji će premijeru imati također u lipnju.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 539.224,35 kuna. Provodi uz financijsku podršku Europske unije (u iznosu od 458.340,69 kuna sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda) i Ministarstva kulture Republike Hrvatske (u iznosu od 80.883,65 kuna).