Hibridni grad instalira TV zid na Malu scenu Hrvatskog doma

"Instalaciju čini pedesetak odbačenih televizijskih uređaja, koji ovom prilikom neće primati signale putem antene, nego će program - sliku kao medij umjetničkih radova - stvarati rezidenti i rezidentice i tako kreirati postav koji odolijeva "post-televizijskom" dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje središnje sredstvo informiranja, obrazovanja i zabave cijele obitelji odlaze u drugi plan", najavljuje Denis Mikšić iz Udruge za društveni razvoj KA-MATRIX

Autor: Miroslav Katić

U okviru programa „Nova kultura_Hibridni grad .018“ i „Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_*“ Udruga za društveni razvoj „KA-MATRIX“ i MATRIX – udruga za društveni razvoj i Umjetnička organizacija „Format C“, uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture, Karlovačke županije i Grada Karlovca, od 5. do 12. studenog na Maloj sceni Hrvatskog doma organiziraju umjetničku rezidenciju tijekom koje će novomedijski umjetnik Juraj Milardović s aktivistima i suradnicima KA-MATRIX-a raditi na postavu multimedijske instalacije „TV zid“ iliti „TV Wall“.

  • Instalaciju čini pedesetak odbačenih televizijskih uređaja, koji ovom prilikom neće primati signale putem antene, nego će program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvarati rezidenti i rezidentice i tako kreirati postav koji odolijeva “post-televizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje središnje sredstvo informiranja, obrazovanja i zabave cijele obitelji odlaze u drugi plan – najavljuje Denis Mikšić iz KA-MATRIX-a.

„Uz multimedijsku instalaciju, posjetitelji će moći vidjeti i ovogodišnju video selekciju /’fu:bar/ festivala međunarodne glitch umjetnosti, te posjetiti glazbeni program i sudjelovati u besplatnoj radionici“, dodaju organizatori.

U četvrtak 8. studneog s početkom u 19 sati se otvara izložba, a sat kasnije je predviđen početak razgovora s umjetnikom. Narednog dana se od 17 do 20 sati može razgledati izložba, a u 22 sata, u organizaciji Saveza udruga Kaoperativa, uz potporu Grada, Županije i tvrtke Čistoća, održat će se koncert glazbenih sastava No Instigators i Neon Lies. U subotu se izložba može razgledati također od 17 do 20 sati nakon čega, s početkom u 20 sati, počinje „#fubar_expo glitch art projekcija“ s nastupom disk-džokeja Uminala od 22 sata. Izložba se može razgledati i u nedjelju od 17 do 20 sati, a održat će se i umjetnička radionica. Izložba će u uobičajenom terminu biti otvorena i u ponedjeljak, nakon čega se seli u Malu urbanu zajednicu.