Kreativne radionice za mlade

Carpe diem poziva na radionice keramoskulpture, grafike i suvremenog plesa

Autor: Denis Mikšić

Nakon ljetne pauze od sutra 4. rujna 2018. ponovno kreću kreativne, zabavne i poučne radionice keramosklupture, suvremenog plesa i umjetničke i primijenjene grafike u sklopu projekta Otisnuti pokreti.

U sklopu Karlovac Dance Festivala održat će se radionice suvremenog plesa, raku keramike i linoreza na pješčanoj plaži na rijeci Korani. Radionice će se održati u utorak 4.9. s početkom u 11:00 sati i u četvrtak 6.9. s početkom u 11:00 sati. Prvih 10 sudionika u dobi od 15 do 25 godina dobit će majicu, šalicu i vrećicu projekta Otisnuti pokreti.

U utorak 4.9.2018. s početkom u 18 sati u sklopu manifestacije Dani Radićeve održat će se radionice grafike (linorez), a u srijedu 5.9.2018. keramoskulpture.

Uz radionice keramoskulpture i umjetničke i primijenjene grafike, koje se održavaju na adresi Ivana Mažuranića 6, i radionice suvremenog plesa koje se održavaju na Trgu bana Petra Zrinskog 15, za polaznike radionica u sklopu projekta omogućit će se pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Voditeljica projekta, Ana Smoljak kaže da će u listopadu polaznike radionica odvesti u jednodnevni posjet Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu – odjel grafike kako bi ih se bolje upoznalo s grafičkim tehnikama. Do kraja projekta, planiraju i posjet jednoj od najvažnijih umjetničkih i kulturnih institucija u Hrvatskoj, Muzeju suvremene umjetnosti. Također planiraju organizirati posjet Gliptoteci kako bi polaznike radionica bolje upoznali sa skulpturama i kiparstvom.

Polaznicima radionica omogućit će sudjelovanje na otvorenjima izložbi u galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu i susrete s umjetnicima.

  • Do kraja godine dogovorit ćemo tri susreta s umjetnicima koji će izlagati svoja djela u galeriji te će tijekom tih susreta polaznici radionica moći razgovarati s umjetnicima, doznati iz prve ruke kako se stvaraju djela i sudjelovati na radionicama koje će voditi umjetnici – otkriva A. Smoljak.

Za sve dodatne informacije i prijavite može se obratiti na e-mail adresu: otisnutipokreti@carpediem.hr.

Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe diem” s partnerima provodi projekt “Otisnuti pokreti – uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu” ukupne vrijednosti 832.676,58 kuna kojeg je Europska unija sufinancirala iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 707.775,10 HRK.