LED XI završava 1. rujna na Marisol – podsjetnik na prvo događanje 2007. godine u okviru Nepokorenog grada

Autor: Darko Lisac

Prije nepunih 11 godina, 1. rujna 2007. godine LED je održao prvi program u sklopu festivala Nepokoreni Grad, u kuglani bivšeg, razrušenog hotela Korana. Već sljedeće godine Karlovac dobiva LED Fest koji se neprekidno održava 11 godina i upisuje u stranice domaće elektroničke scene. LED u međuvremenu organizira doslovno stotine događanja i ugošćuje jednak broj domaćih i stranih izvođača klupske glazbe od kojih će se neka zauvijek pamtiti.

Nakon 11 godina, prvi LED događaj organizatori iz udruge Poluga žele obilježiti na najbolji mogući način. Na isti dan, 1. rujna, počastit će sve posjetitelje besplatnim, cjelonoćnim događanjem, u blizini same lokacije gdje je sve počelo i slavljenički zaključiti ovogodišnji LED Festival. Zabava će potrajati cijelu noć, do svitanja, a održat će se na desnoj obali Korane, kod tzv. Marisol.

Lineup predvode dubrovački DJ Torres, s nastupima diljem Europe i nepresušnom ljubavlju za underground glazbom, zenički DJ G. EDD čiji je glavni stil house koji kombinira s electrom i minimalom te Siščanin Omar koji preferira techno i house zvuk.

Domaća ekipa LED ali i Infinitum, predstavit će se b2b nastupima Duje i Dotsa te Phill Dama i Vedrana Božića.

LED Fest 2018. financijski podupiru Ministarstvo kulture RH, Karlovačka županija, Grad Karlovac, Vodovod i kanalizacija d.o.o. Događanje se ostvaruje u suradnji s tvrtkom Euro-Ton i Restoranom “Vami”, a podržava ga Karlovačko.