U utorak skup o stanju karlovačke opozicije

U Gradskoj knjižnici "Ivan Goran Kovačić" s početkom u 19 sati na tu temu će govoriti Dario Janković, Žarko Latković, Davor Petračić, Dimitrije Birač i Vladimir Lay

Autor: Marin Bakić

Gradski vijećnik Socijaldemokratske partije Hrvatske Dario Janković, nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić, Žarko Latković iz inicijative Probudi Karlovac, sociolog i politolog Vladimir Lay, te Dimitrije Birač iz Nezavisne liste „Za radnički Karlovac“ sudjelovat će na skupu posvećenom političkoj oporbi u Karlovcu koji će se održati u utorak s početkom u 19 sati u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“.

„Postoji li efikasna politička opozicija u Karlovcu? Zašto je djelovanje opozicijskih stranaka u prošlosti bilo nedovoljno da bi smijenile s vlasti Hrvatsku demokratsku zajednicu? Zbog čega nije dovoljno samo skupiti opozicijske stranke i zbog čega to nije ni politički realno? Na koji načini se stvari mogu promijeniti i kako postići političku suradnju opozicijskih stranaka“, navode iz liste „Za radnički Karlovac“, koja i organizira skup, teme koje će na njemu pretresti.

„Želimo započeti konstruktivnu i argumentiranu raspravu i na strani publike. Ovim putem pozivamo sve one koji su se na ovaj ili onaj način aktivirali u karlovačkoj lokalnoj politici, da dođu i da sudjeluju u raspravi. Također, pozivamo i sve one Karlovčane koji imaju nešto za reći o stanju opozicije neka dođu i sudjeluju“, poručuju organizatori.