U Izboru za nauspješniji lokalni EU projekt ušao je projekt Udruge Carpe Diem

„Eye on Diversity“ naziv je projekta udruge Carpe Diem uvrštenog u „Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2016-2017.“

Autor: Ana Smoljak

Projekt Udruge Carpe Diem „Eye on Diversity“ ušao je u „Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2016.-2017.“.

„Eye on Diversity” projekt je dugotrajnog volontiranja  kroz Europsku volontersku službu u razdoblju od 1.10.2016. do 30.9.2017. koji se proveo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Glavni cilj projekta bio je promovirati i podići svijest mladih u lokalnoj zajednici i šire o konceptu različitosti, interkulturalnosti, tolerancije i ljudskih prava čime se nastoji doprinijeti razvoju mladih kao europskih građana. Glavna aktivnost bila je snimanje kratkih filmova na teme različitosti, interkulturalnosti, tolerancije i ljudskih prava. Volonter je snimio 22 kratka filma koji su objavljeni online na YouTube kanalu udruge Carpe Diem te dokumentarni film o Kinu Edison u Karlovcu koji je njegov osobni projekt. Filmovi su objavljeni i promovirani preko društvenih mreža udruge Carpe Diem, a koje prate mladi čime su mladi bili osviješteni o ovim temama.

Iz Karlovačke županije uvrštena su samo dva projekta, od čega je Carpe Diem-ov jedini projekt iz područja civilnog sektora, a “Izrada Studije prometnog razvoja Karlovačke županije” jedini iz kategorije investicijski i infrastrukturni. Studija prometnog razvoja Karlovačke županije pak dokument je za čiji nastanak su provedena opsežna istraživanja na terenu i čiji rezultati su postali model za izradu novih prometnih smjernica.

Svaki glas je važan. Za projekt možete glasati sve do 30. lipnja 2018. godine OVDJE tako da izaberete tri projekta koja smatrate uspješnima.