Prijavite se na radionicu izrade fanzina

Metodom „cut&paste“ grupa će izraditi fanzin koji će u najvećoj mjeri biti posvećen lokalnoj nezavisnoj kulturnoj sceni mladih. Kombinirajući pisane uratke, prethodno pripremljene tekstove i ilustracije, fanzin će biti pripremljen i otisnut u crno-bijeloj tehnici i moći će se odmah distribuirati. Sudjelovanje je slobodno, a materijal će biti pripremljen

Autor: Denis Mikšić

Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX organizira novu radionicu izrade fanzina u prostoru Infoshop Karlovac Male urbane zajednice koja će se održati u srijedu s početkom u 18 sati.

Ideja je napraviti novi broj fanzina koji će izraditi sami sudionici radionice uz pomoć iskusnijih kolega. Nova Fanzino-radionica namijenjena je onima koji prvi puta ulaze u svijet fanzino-mejkera, kao i iskusnijim fanzinašima. Podsjećamo, KA-MATRIX je proteklih godina uz predstavljanja hrvatske fanzinske scene organizirao više radionica izrade fanzina tijekom kojih su nastale tiskovine koje se bave lokalnom glazbenom scenom, art-kolaž fanzini, a osobito je zanimljiv bio produkt nastao u koprodukciji sa zagrebačkim Autonomnim kulturnim centrom „Attack“.

Na radionici pisanja i izrade fanzina korištene su metode dobivanja literarnog uratka, a polaznici su se uz klasični pristup izrade fanzina koristili tehnikama „found word poetry“ i asemičkim pisanjem. Nova radionica bit će klasičnija – metodom „cut&paste“ grupa će izraditi fanzin koji će u najvećoj mjeri biti posvećen lokalnoj nezavisnoj kulturnoj sceni mladih. Kombinirajući pisane uratke, prethodno pripremljene tekstove i ilustracije, fanzin će biti pripremljen i otisnut u crno-bijeloj tehnici i moći će se odmah distribuirati. Sudjelovanje je slobodno, a materijal će biti pripremljen.

KA-MATRIX poziva zainteresirane da se zbog ograničenog broja sudionika prijave na adresu elektronske pošte info@ka-matrix.hr. Na istu adresu mogu se poslati i tekstovi koji se namjeravaju objaviti u fanzinu. Moguće je slati intervjue, reportaže s koncerata, izložbi, predstava, recenzije glazbenih albuma, filmova i serija, kratke priče i pjesme i druge tekstualne dokumente za koje se smatra da će se uklopiti u sadržaj. Materijali se također mogu donijeti i na USB stiku, a uoči radionice bit će pripremljeni za korištenje.

Radionica se provodi u okviru projekta Klub za mlade MUZA uz potporu Grada Karlovca.