U petak Polkaview s Ivicom Đikićem

Povodom uspjeha dramske serije "Novine" koja se distribuira u većinu zemalja posredstvom platforme Netflix Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka će u petak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade ugostiti scenarista, književnika, publicistu i novinara s kojim ćemo razgovarati o književnosti, televiziji i filmu, ali ponajviše o stanju u Hrvatskoj i regiji te novinarstvu

Autor: Denis Mikšić

Povodom uspjeha dramske serije “Novine” koja se distribuira u većinu zemalja posredstvom platforme Netflix Udruga za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka će u petak s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade ugostiti scenarista, književnika, publicistu i novinara Ivicu Đikića s kojim ćemo razgovarati o književnosti, televiziji i filmu, ali ponajviše o stanju u Hrvatskoj i regiji te novinarstvu.

Novinar, književnik i scenarist Đikić rođen je 1977. godine u Tomislavgradu. Novinarstvom se bavi od 1995. godine. Od 1997. godine dio je redakcije tjednika Feral Tribune, a od 2001. je zamjenik glavne urednice tog lista. Bio je glavni urednik Novog lista i tjednika Novosti, u kojemu i dalje radi. Objavio je 2003. godine roman “Cirkus Columbia” po kojemu je snimljen istoimeni film u režiji i po scenariju oskarovca Danisa Tanovića. Za roman “Curkus Columbia” nagrađen je Nagradom “Meša Selimović” 2004. Te godine izdaje političku biografiju Stjepana Mesića “Domovinski obrat”, a 2007. i 2010. godine opet prozno štivo “Ništa sljezove boje” i “Druge priče”. Koautor je knjige “Gotovina – stvarnost i mit” iz 2010., a godinu kasnije objavljuje roman “Sanjao sam slonove” kojeg je Tportal proglasio najboljim romanom 2011. Zbirku poezije “Ostatak svijeta objavljuje 2012. godine, a dokumentarni roman o genicdu u Srebrenici “Beara” 2016.