U petak i subotu Fuse festival

Drugog vikenda u svibnju ekipa Kinokluba Karlovac otvara novi filmski festival u Karlovcu - FUSE - Films Under Severe Experiment. Festival je prvenstveno namijenjen onima koje zanima neuobičajeniji filmski format – kratkometražni eksperimentalni film, a na poziv za prvo izdanje odazvali su se autori čak 71 filma iz raznih dijelova svijeta. Osim iz Hrvatske prijave su stigle iz Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Poljske, Rusije, Perua, Estonije, Grčke, Velike Britanije, Irske, Australije, Kanade, Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Nigerije

Autor: Denis Mikšić

Drugog vikenda u svibnju ekipa Kinokluba Karlovac otvara novi filmski festival u Karlovcu – FUSE – Films Under Severe Experiment. Festival je prvenstveno namijenjen onima koje zanima neuobičajeniji filmski format – kratkometražni eksperimentalni film, a na poziv za prvo izdanje odazvali su se autori čak 71 filma iz raznih dijelova svijeta. Osim iz Hrvatske prijave su stigle iz Ukrajine, Slovenije, Mađarske, Poljske, Rusije, Perua, Estonije, Grčke, Velike Britanije, Irske, Australije, Kanade, Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Nigerije.

Selekcijski žiri kojega čine filmski kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student smjera snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i poznati karlovački filmaš Pavle Kocanjer odabrali su 23 filma koji će biti prikazani u natjecateljskom programu FUSE festivala u petak i subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma. Filmovi se natječu za čak pet nagrada, a to su Grand Prix, najbolji redatelj, najbolji montažer, najbolji snimatelj te za nagradu publike.

FUSE festival osim filmskog dijela ima i više popratnih programa. Prvi je već iza nas, naime, proteklog vikenda u Mikrokinu Gimnazije Karlovac održana je radionica eksperimentalnog zvuka. Nastavak slijedi prvog dana služebenog dijela festivala gdje posjetitelje u petak očekuje radionica analogne fotografije i službeno otvaranje festivala u 20 sati. U večernjem programu će  se na Maloj Sceni HD održati projekcija dugometražnog igrano-eksperimentalnog hrvatskog filma Transmania.

Subota je rezervirana za natjecateljske projekcije, a navečer se FUSE festival seli u Aquatiku – Slatkovodni akvarij Karlovac, gdje će biti zatvaranje festivala uz glazbeni nastup Aklee Neon.
Ulaz na sva događanja je besplatan.